Îngrășământul humat de potasiu marca IJS Systems este un produs eficient care permite creșterea unei culturi bogate și de calitate, dacă se respectă toate regulile și recomandările de rigoare.

În plus față de materia organică, conține un set complet de microelemente necesare pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Cel mai util, printre îngrășămintele care se bazează pe turbă, este humatul de potasiu lichid marca IJS Systems, care s-a dovedit perfect în creșterea diverselor culturi.

Produsul seamănă la densitate și vâscozitate cu un sirop de culoare ciocolatie-neagră. Concentrația de săruri humice și de acid fulvic este de 30 g pe 1 litru de produs.

Pe lângă acizii humici, humatul de potasiu conține următoarele microelemente: cupru, zinc, molibden, mangan, cobalt, bor.

Cea mai utilă caracteristică a îngrășămintelor IJS Systems este absorbția rapidă a nutrienților direct în sistemul rădăcinii, într-o formă ușor absorbabilă (chelat). Atunci când îngrășământul se folosește pentru însămânțare, randamentul crește cu aproape o treime.

Termeni de utilizare a îngrasamântului humat de potasiu al IJS Systems:

Pentru ca îngrășământul să fie benefic și inofensiv, este foarte important să se urmeze recomandările privind utilizarea produsului. Trebuie remarcat faptul că dozele și metodele de administrare a substanței sunt diferite pentru tratarea solului și tratarea plantelor.

Pentru a îmbunătăți calitatea solului, se recomandă efectuarea tratamentului în toamnă (după recoltare) și primăvara (înainte de semănat). Dacă se respectă aceste recomandări, se realizează următoarele:

protecția împotriva dăunătorilor, buruienilor și bolilor (utilizate împreună cu erbicide, fungicide și insecticide pentru minimizarea efectelor dăunătoare asupra solului);

nutriția minerală a solului (creșterea absorbției nutrienților cu 15-20%).